Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε μία κορυφαία εμπειρία περιήγησης στην ιστοσελίδα μας. Πατώντας το κουμπί 'Αποδοχή & Συνέχεια' αποδέχεστε τη χρήση όλων των cookies.

Tin Box (a modular box)

Ένα Έπιπλο. Αμέτρητες Εφαρμογές.

Η αναζήτηση της συνύπαρξης πολλαπλών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, έδωσε σαν αρχική πρόκληση να δημιουργηθεί ένας χώρος ρευστός, όπου η κάθε χρήση θα μπορεί να απομονώνεται, να λειτουργεί ανεξάρτητα ή ταυτόχρονα με άλλες. Χωρικά λοιπόν η ιδέα που ερευνήθηκε στο Tin Pan Alley ήταν αυτή της ευελιξίας ( exibility), έχοντας σαν αφετηρία τη δυνατότητα του χώρου να μεταβάλλεται διαρκώς και να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε project μετατρέποντάς το σε μια μοναδική εμπειρία.

Για να μπορέσει να ακολουθήσει όλη την φιλοσοφία μετατροπής του, εύκολα, γρήγορα και σε πολύ χαμηλό κόστος, κρίθηκε απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα concept για το εσωτερικό που θα παρέπεμπε σε κίνηση, επανατοποθέτηση, δυνατότητα μετάλλαξης του. Το concept αυτό λοιπόν, πρότεινε μια υπόθεση: η ίδια η διακόσμηση να έχει τη δυνατότητα μεταβολής και η εκάστοτε μεταβολή να μπορεί να γεννήσει η ίδια νέες χρηστικές δυνατότητες. Έτσι γεννήθηκε το "Tin Box" (a modular box). Δεν θέλουμε έναν χώρο που συμβαίνουν έξυπνα πράγματα αλλά θέλουμε ο ίδιος ο χώρος να γίνεται έξυπνος σε κάθε αλλαγή της κατάστασης του.

Το "Tin Box" είναι μια ένωση κατακόρυφων και οριζόντιων ορθοκανονικών επιφανειών που έχει διάσταση 80 cm μήκος, 40 πλάτος και 35 ύψος ανά μονάδα. Ενώνεται σε όλες του τις επιφάνειες με άλλες μονάδες. Επίσης, μπορούν να προστεθούν και να αφαιρεθούν στοιχεία από αυτό. Χρηστικά, η ίδια μονάδα μπορεί να γίνει κάθισμα, αποθηκευτικός χώρος, εξέδρα ομιλητή, έπιπλο βιβλιοθήκης, stool, τραπέζι, πάγκος, κομοδίνο. Όταν ενώνεται με άλλες μονάδες, οι δυνατότητές του πολλαπλασιάζονται: μπορεί να γίνει καναπές, κρεβάτι, κερκίδες, βιβλιοθήκη, θεατρική σκηνή, διαχωριστικό χώρων, εξοπλισμός στήριξης προβολών και πολλά άλλα.